1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden

Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden

Door: planco

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2010

Ingrediënten 10 personen


250 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, uitgeperst
25 g vers bieslook, in stukjes geknipt
2 theelepels verse dragon, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
½ komkommer


Verder heb je nodig


Mixer
plasticfolie

Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden
Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe Boursin, citroensap en knoflook in een kom en maak het met een mixer zacht en romig. Plaats indien nodig het mengsel even in de magnetron, zodat het mengsel goed smeerbaar wordt

Bereidingswijze

Bekleed een vorm ca. 10 x 15 cm met plasticfolie, verdeel het bieslook over de bodem en spatel voorzichtig het Boursin-mengsel over de bieslook. Strooi daarna een mengsel van dragon en peterselie over de bovenkant.

Til de plasticfolie uit de vorm en leg het geheel op een werkblad. Maak er een rol van, beginnend aan de lange kant. Draai het plasticfolie stevig aan, leg terug in de vorm en zet minstens 3 uur, maar liever langer, in de koelkast.

Snijd de komkommer in 10 plakjes. Haal de Boursin-rol uit de koelkast, snijd de rol in 10 plakjes en leg ze op de komkommer.

Bron

Recepten vandaag



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top