1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas uit de wok

Varkenshaas uit de wok

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2010

Ingrediënten 2 personen


Een grote varkenshaas
twee charlotten
een grote teen knoflook
100 gram sugarsnaps
halve mango
twee plakjes gemberwortel
cirga 100 gram noedels
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel vissaus (nampla)
evt. sesamolie


Verder heb je nodig


Wok


Een snel gerecht met een uiteenlopende smaakpalet. Wie nog wat extra smaakt wilt toevoegen, kan het bestrooien met cashewnoten, gerookte amandelen of met macadamianoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in plakjes. Pel en snipper de charlotten en de knoflooktenen. Maak de sugarsnaps schoon en snijd ze schuin in 3 of 4 repen. Snijd de mango in blokjes en hak de geschilde plakjes gember fijn. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit olie in een wok. Kruid de plakjes vlees met zout en peper. Wok ze snel om en om en neem ze uit de pan. Voeg de uitsnippers, knoflook en repen sugarsnaps en gehakte gember toe en wok circa 2 minuten. Voeg dan de blokjes mango toe en besprenkel met citroensap. Voeg soja en een scheutje water toe en meng er de uitgelekte noedels door. Laat alles warm worden en meng er op het laatste moment de plakjes varkenshaas door.

Serveertip

Serveer in kommen

Bron

Krant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top