1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Duvel`s - rib voor bij bbq

Duvel`s - rib voor bij bbq

  • Afrikaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2010

Ingrediënten


1+1/2 kilo spareribs
1 t zout
1/4 t peper

VOOR DUVELS SAUS:
1 e Marmite (bij supermarkten te kopen)
5 e suiker
1 e bloem (maïs of tarwe)
2 e bruine azijn
3 e gepureerd verzoet gember stukjes uit een potje of geraspt verse gember
1 teentje knoflook, gepureerd



Gegarandeerd altijd gare spareribs!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook op zacht vuur spareribs goed gaar in water met zout en peper en laat afkoelen.
2. Verwijder alle botten.
3. Snijd vlees in grote gelijke vierkantjes.
4. Meng saus en kwast vlees in met saus.
5. Rooster vlees aan beiden kanten op bbq tot mooi bruin.

Serveertip

Serveer warm of koud met koude saus.
Ook een leuke tip is om vierkantjes bij serveren aan saté stokjes te steken. (zo 2 - 3 per stokje)

Bron

Zuid-Afrika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top