1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Shepherds Pie met een dakje van oude kaas en broodkruim

Shepherds Pie met een dakje van oude kaas en broodkruim

  • Schots, Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram lamsgehakt
Bouillon (groenten of lam)
1 wortel
2 uien
3 tenen knoflook
Tomatenpuree
Bloem
1 bakje kastanjechampignons
Aardappelpuree
Worcestershire sauce
Echte Parmezaan
3 oude witte boterhammen

Garam massala uit de winkel of:
Koreanderzaad 3 eetlepels
Komijnzaad 1,5 eetlepel
Venkelzaad 1 theelepel
Fenegriekzaad 1 theelepel
¼ kaneelstokje
Kruidnagel 6 stuks
Kardemompeulen 4 stuks
1 gedroogde pepertje
Steranijs 2 puntjes
Laurier 1 blaadje


Verder heb je nodig


Grote pan, ovenschaal


Shepherds Pie met een dakje van oude kaas en broodkruim
Shepherds Pie met een dakje van oude kaas en broodkruim
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd wortel, ui en knoflook klein en bak aan in wat olie.
Voeg het gehakt toe en bak mee.
Voeg 2 lepels bloem toe en laat gaar worden in 2-3 minuten.
Bak 2 lepels tomatenuree mee om te ontzuren.
Voeg de kruiden toe.
Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Maak op smaak met Worcestershire sauce en zout.
Zorg dat het mengsel dik genoeg is.

Vet een ovenschaal in met wat olie.
Doe het gehaktmengsel onderin de schaal.
Doe hierop de aardappelpuree.
Trek er strepen in met een vork.

Laat het brood goed uitdrogen op het aanrecht of in de oven op 80 ºC.
Verkruimel het grondig met je handen.
Rasp de kaas fijn, vermeng met het paneermeel.
Strooi het mengsel over de aardappelpuree.

Laat in de oven van 180 ºC goed warm worden, met een goudbruin korstje.

Bron

RTL/4me



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top