1. Home
  2. Recepten
  3. gegrilde kippenboutjes met.........

gegrilde kippenboutjes met.........

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor de cranberry-komkommer chutney:
1 komkommer
zout
1 eetlepel olie
1 fijngehakte rode ui
1 fijngehakt teentje knoflook
1 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
175 gr Ocean Spay Cranberrie
1 eetlepel Sicilia Citroensap
het sap van 1 limoen
1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes

Voor de kippenboutjes:
het sap van 1 citroen
1 eetlepel olie
1 fijngehakt teentje knoflook, fijngehakt
zout, peper
1 eetlepel rozemarijnblaadjes
8 kippenboutjes


Verder heb je nodig


Extra nodig: grill of barbecue


Cranberry-komkommer chutney

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Chutney: rasp de komkommer grof en bestrooi hem met zout. Laat ca 15 minuten uitlekken en knijp de komkommer goed uit. Bak in de olie de ui en de knoflook ? 10 minuten zachtjes. Roer er het mosterdpoeder en de cayennepeper door. Voeg de komkommer, de cranberry compote, het citroensap, het limoensap en zout naar smaak toe en laat ? 10 minuten zachtjes koken. Laat de chutney afkoelen en meng er de muntblaadjes door. Bewaar de chutney tot het gebruik koel.

Bereidingswijze

Verwarm de grill of barbecue voor. Kippenboutjes: meng het citroensap, de olie, knoflook, zout, peper en rozemarijnblaadjes en laat de kippenboutjes ca 15 minuten in dit mengsel marineren. Rooster de kip ca 15 minuten op of onder de grill of ? 20 minuten op de barbecue; keer regelmatig.
Serveer ze met de chutney.
Geef hierbij Witte en Wilde rijst, gekookt in kippenbouillon met 1 eetlepel kerriepoeder. Garneer met geroosterde amandelsnippers en bloemen van radijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top