Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse keuken
  4. Boorani-ye badenjan

Boorani-ye badenjan

Door: frija

  • Iraans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2010

Ingrediënten 4 personen


2 grote aubergines
1 theelepel goede olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
160 gram dikke Turkse- of Griekse yoghurt
4 theelepels verse fijngehakte mint
2 theelepels vers limoen- of citroensap
1/2 theelepel saffraandraadjes, opgelost in 2 theelepels warm water
Turks brood

Voor het garnituur:

1 eetlepel dikke Turkse- of Griekse yoghurt
2 eetlepels pijnboompitten
verse mintblaadjes
groene olijfolie van goede kwaliteit


Verder heb je nodig


Oven, keukenmachine

Boorani-ye Badenjan

Iraans gerecht voor bij de borrel of als snack.

Iraans gerecht voor bij de borrel of als snack.

Boorani-ye Badenjan (Iraanse aubergine-yoghurt dip)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prik met met een vork gaatjes in de aubergines. Grill of rooster de aubergines in een hete oven ( voorverwarmd op 200 graden C. of gas-stand 6 ) gedurende 20 minuten. Draai ze geregeld om en om tot de schil aan alle kanten zwart is. Laat de geblakerde aubergines afkoelen en verwijder de schil.

Hak het auberginevlees fijn en doe het in de Keukenmachine. Voeg de olijfolie, knoflook, zout, peper, yoghurt, de mint en het limoensap toe en mix het goed door elkaar. Doe als laatste het saffraanwater bij de mix en roer goed door. Rooster de pijnboompitten tot ze mooi bruin zijn.

Garneer met een eetlepel yoghurt, de mintblaadjes en de pijnboompitten. Druppel er wat groene olijfolie overheen en serveer er het brood bij.

Serveertip

Heerlijk bij een drankje of als snack!

Bron

Nigella Lawson



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top