1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel

Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel

Door: pimhaaksman

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2010

Ingrediënten 10 personen


Gambas
knoflook
Sterke tomatenbouillon
Bieslook
Zeezout
Chorizo
Sjalot
Babyvenkel


Verder heb je nodig


Kappa van Texturas

Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel
Amuse van gamba met tomatengelei, chorizo en venkel

Amuse van gamba, goed voor te bereiden..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gambas in knoflook en zeezout op 150C. 15 minuten voorgaren.

Bereidingswijze

Snij chorizo en sjalotje in kleine blokjes en smoor in een koekenpan.
Breng 500 ml. sterke tomatenbouillon aan de kook, bind met 8 gram Kappa(poeder) en voeg gehakte bieslook toe. Doe de gambas aan een prikker, dompel ze in de tomaten gelei en leg ze in de gesmoorde chorizo. Snij de venkel in dunne ringen en garneer de gambas op de top met de ringetjes venkel.

Serveertip

Op schaal rond laten gaan..



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top