1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Rabarberfool

Rabarberfool

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-04-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr.rabarber
100gr. suiker of vanillesuiker
sap van halve citroen
3 eetl. poedersuiker
1theel. kaneel
een blok van 500gr. bladerdeeg.
5 dl. yoghurt
geraspte schil van sinaasappel
1 volle eetl. vloeibare honing.



Makkelijk en snel recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rabarber schoon maken en in stukjes hakken.

Bereidingswijze

Doe rabarber, suiker en sinaasappelsap in een kleine pan.Leg het deksel op de pan, breng het zaakje aan de kook en laat het een paar minuten op het vuur staan. Haal het deksel van de pan en laat de rabarber nog een paar minuten inkoken tot je een dikke compoteachtige moes hebt.
Terwijl de compote staat te koken kun je met de wafels aan de slag.Zeef de poedersuiker en kaneel op een schoon werkvlak. Snijd 4 plakken van ongeveer 1 cm. dik van het blok deeg en leg die op het met suiker en kaneel bestoven werkvlak. Leg de rest van het deeg weg voor een volgende keer.Rol de plakjes deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. en keer ze regelmatig om zodat er aan beide kanten een laagje poedersuikermengsel op komt.Snijd de repen diagonaal doormidden- je houdt uiteindelijk 8 lange, driehoekige lapjes deeg over.Verhit een grote koekepan met antiaanbaklaag en bak de deegdriehoekjes in twee ladingen aan beide kanten goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.
Meng de yoghurt, sinaasappelschil en honing. Schep om te serveren om en om een flinke lepel yoghurt en een lepel rabarbercompote in een dessertglas tot het glas vol is en prik er op het laatst twee driehoekige koekjes in.

Serveertip

Eventyeel kun je ook de lagen yoghurt, rabarber en koekjes op bordjes maken.

Bron

Uit het boek; thuis bij Jamie.Kook met het ritme van de seizoenen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top