Duitse aardappelsalade

  • Multi-cultureel, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2010
  • Duitse aardappelsalade

    Duitse aardappelsalade

    Duitse aardappelsalade

Heerlijk bij een BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg vastkokend aardappelen
1 e karwijzaad
125 ml warme kippenbouillon
1 ui, fijn
5 e appelazijn
zout
peper
60 ml slaolie of zonnebloemolie
3 e peterselie, fijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook aardappelen in met ruim bedekt water met karwijzaad.
2. Zeef aardappelen en laat 5 min. staan.
3. Schil aardappelen terwijl ze nog warms zijn en snijd in groter blokjes.
4. Gooi direct kippenbouillon erover en meng met bouillon de azijn en uien voorzichtig door aardappelen.
5. Laat salade afkoelen en meng af en toe tot alle vocht is ingetrokken in de aardappelen.
6. Breng aardappelen op smaak met zout en peper en roer olie en peterselie erdoor.

Serveertip

Garneer salade met ei en toefje peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten