1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Rucolapesto

Rucolapesto

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-04-2010

Ingrediënten


Handje pijnboompitten (2 eetl.
75 gr. rucola sla
handje verse basilicum ( ongeveer 15 g)
1 teentje knoflook
2 eetlepels geraspte pittige kaas (pecorino, parmezaan bijv.)
100 ml olijfolie extra vierge
evt. beetje citroensap
peper en zout


Verder heb je nodig


Koekepan en keukenmachine


Rucolapesto
Rucolapesto

Rucola pesto is heerlijk voor bij de pasta of op je broodje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Brand de pijnboompitten licht bruin in de droge koekepan en laten afkoelen op een bord.

Bereidingswijze

Rucola en basilicum in de keukenmachine doen. Knoflook erboven uitpersen. Keukenmachine kort op langzame snelheid aanzetten, zodat alles grof gehakt is. Pijnboompitten, kaas en olie toevoegen en keukenmachine weer aanzetten totdat het mengsel smeuïg is. Op smaak brengen met wat druppels citroensap, peper en zout. Rucolapesto afgedekt in koelkast bewaren (niet langer dan 3 dagen), maar voor gebruik op kamertemperatuur laten komen. Invriezen kan ook (niet langer dan 1 maand bewaren). Voeg pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.

Serveertip

Heerlijk voor op je broodje (met bijvoorbeeld rosbief en oude kaas) of in de pasta.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marciahamelijnck


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marciahamelijnck
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top