1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Parelhoen met gemarineerde aardbeien

Parelhoen met gemarineerde aardbeien

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2010

Ingrediënten 10 personen


Parelhoenfilet
Aardbeien
Aceto Balsamico
Bruine suiker
Sechuan peper
Aardbeien pepersaus(Apollo)
Zeezout
toastje(bodempje)



Amuse parelhoen met gemarineerde aardbei

Amuse parelhoen met gemarineerde aardbei

Amuse parelhoen met gemarineerde aardbei

Amuse geserveerd tijdens opening Smulweb Kookcollege

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineren en stomen van de parelhoenfilet

Bereidingswijze

Snij parelhoenfilets in de lengte doormidden en marineer ze minimaal een uur met aceto balsamico, bruine suiker en gemalen sechuan peper.
Rol de filets in plastic folie zodat het cilindrisch van vorm wordt. Stoom deze rolletjes 25 minuten op 80C. Laat afkoelen.
Snij de aardbeien in kleine blokjes en maak aan met de balsamico en bruine suiker.
Leg de aarbeienblokjes op een toastbodempje en leg hierop een plakje van de parelhoen.
Garneer af met ietsje saus en wat korreltjes zeezout.

Serveertip

Breng het met een glimlach

Bron

Tijdens opening Smulweb Kookcollege



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top