1. Home
  2. Recepten
  3. Bananen muffin

Bananen muffin

Door: kb14

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2010

Ingrediënten 4 personen


• 2-3 bananen, afhankelijk van de grootte,rijpe bananen.
• 330 gr. patentbloem
• 200 gr. fijne kristalsuiker
• 3 theel. bakpoeder
• 115 gr. boter
• 240 ml. melk
• 3 eieren, gebruik van 1 ei alleen de dooier


Bananen muffin
Bananen muffin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1
Verwarm de oven op 180ºC.
2
Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
3
Kwast hiermee de binnenkant van de siliconen vormen.
4
Vermeng alle ingrediënten, behalve het fruit en de melk.
5
Wanneer het mengsel vrij consistent is mag de melk erbij. Roer met een garde alles goed door. Het beslag is goed wanneer het langzaam van de garde loopt. Voeg indien nodig nog wat bloem of melk toe.
6
Schep vervolgens heel voorzichtig het fruit door het beslag.
7
Verdeel het over de vormen. Zorg ervoor dat deze niet helemaal vol want de muffins zullen flink gaan rijzen. Strooi wat suiker op het beslag. Zo krijg je een mooi harde bovenkant.
8
Bak af in ongeveer 15 minuten.
9
Je kunt er met een stokje in prikken om te zien of ze gaar zijn. Er mag dan geen deeg aan de prikker blijven hangen. Laat even afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.

Bron

Kookse.tv



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top