De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

    De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

    De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

Dit is echt zo `n heerlijk recept. ik heb het afgelopen week voor een jarige collega gemaakt en die had er geen woorden voor hoe hij het moest omschrijven, zo heerlijk vond hij het. hij had nog een beetje over en had dit ingevroren, hij moest zich zelf tegen houden om het niet de volgende dag weer te eten.
het is wel behoorlijk wat voorbereidend werk, als je een Keukenmachine hebt is het natuurlijk minder werk

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 teentjes knoflook (heel fijn gesneden)
1 groot blik perziken op lichte siroop
250 gram champignons (in plakjes gesneden)
2 middelgrote uien (fijn snipperen)
2 middelgrote rode paprikas
1 zakje kerriesaus (light van maggi), of zonder light, inhoud van het pakje moet 40 gr. zijn.
400 gram kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
1 groot blikje tomaten puree
beetje zout
kruidenmix (of kipkruiden... ik neem kruidenmix)
2 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal oelek, maar als je van heel pittig houdt dan doe je er gewoon meer sambal in, maar ik zou eerst even proeven voor je dat doet!
rijst of mie of spaghetti (naar eigen smaak)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,02 kcal
Koolhydraten 94,69 g
Eiwitten 49,23 g
Vetten 4,76 g
Benodigdheden
Flinke grote braadpan met deksel; houten lepel; klein pannetje; zeef; mes of keukenmachine; garde

Bereidingswijze

Snij de knoflook en ui klein. Was de paprikas en snijdt ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met wat vochtig keukenpapier en snijdt ze in plakjes
Doe in een klein pannetje alle perziksap en roer het kerriepoeder erdoor met een garde. zet vuur hoog en onder steeds roeren de saus op laten koken. dan vuur uitzetten.


Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. roer er flink wat van de kruidenmix doorheen, moet lekker pittig worden.
Doe 2 eetl. olie in de grote Braadpan.
Als de olie goed heet is op hoog vuur de kipstukjes mooi bruin laten worden, dan de ui en de knoflook erdoor roeren en op hoog vuur 2 min. laten braden
steeds roeren
dan de paprika stukjes en de champignons erdoor roeren en ook op hoog vuur 2 min. mee laten bakken. op tijd weer goed doorroeren
Dan de kerriesaus er goed doorheen roeren en als laatste de tomaten puree.
alles goed doorroeren. vervolgens de ketjap en een beetje zout toevoegen en de sambal.
Als alles op hoog vuur flink bubbelt, dan het vuur heel klein zetten en de deksel iets schuin op de pan leggen
15 min. lekker laten stoven.
Regelmatig goed doorroeren met houten spatel, anders koekt alles vast! in de tussentijd de perzik in kleine stukjes snijden.
als de kip 15 min heeft gesudderd, dan de perzik stukjes er goed doorroeren. vuur weer even hoog, dan weer klein zetten en nog 5 min. laten sudderen
in de tussentijd kun je de rijst of pasta enz. koken.

HEEEEERLIJK

Serveertip

Evt. een kommetje ijskoude vruchtjes op sap erbij serveren, maar het is niet echt nodig

De volgende dag is hij nog lekkerder!!!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten