De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2010
  • De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

    De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

    De aller, aller lekkerste pilaf van ruth

Dit is echt zo `n heerlijk recept. ik heb het afgelopen week voor een jarige collega gemaakt en die had er geen woorden voor hoe hij het moest omschrijven, zo heerlijk vond hij het. hij had nog een beetje over en had dit ingevroren, hij moest zich zelf tegen houden om het niet de volgende dag weer te eten.
het is wel behoorlijk wat voorbereidend werk, als je een Keukenmachine hebt is het natuurlijk minder werk

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 teentjes knoflook (heel fijn gesneden)
1 groot blik perziken op lichte siroop
250 gram champignons (in plakjes gesneden)
2 middelgrote uien (fijn snipperen)
2 middelgrote rode paprikas
1 zakje kerriesaus (light van maggi), of zonder light, inhoud van het pakje moet 40 gr. zijn.
400 gram kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
1 groot blikje tomaten puree
beetje zout
kruidenmix (of kipkruiden... ik neem kruidenmix)
2 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal oelek, maar als je van heel pittig houdt dan doe je er gewoon meer sambal in, maar ik zou eerst even proeven voor je dat doet!
rijst of mie of spaghetti (naar eigen smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke grote braadpan met deksel; houten lepel; klein pannetje; zeef; mes of keukenmachine; garde

Bereidingswijze

Snij de knoflook en ui klein. Was de paprikas en snijdt ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met wat vochtig keukenpapier en snijdt ze in plakjes
Doe in een klein pannetje alle perziksap en roer het kerriepoeder erdoor met een garde. zet vuur hoog en onder steeds roeren de saus op laten koken. dan vuur uitzetten.


Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. roer er flink wat van de kruidenmix doorheen, moet lekker pittig worden.
Doe 2 eetl. olie in de grote Braadpan.
Als de olie goed heet is op hoog vuur de kipstukjes mooi bruin laten worden, dan de ui en de knoflook erdoor roeren en op hoog vuur 2 min. laten braden
steeds roeren
dan de paprika stukjes en de champignons erdoor roeren en ook op hoog vuur 2 min. mee laten bakken. op tijd weer goed doorroeren
Dan de kerriesaus er goed doorheen roeren en als laatste de tomaten puree.
alles goed doorroeren. vervolgens de ketjap en een beetje zout toevoegen en de sambal.
Als alles op hoog vuur flink bubbelt, dan het vuur heel klein zetten en de deksel iets schuin op de pan leggen
15 min. lekker laten stoven.
Regelmatig goed doorroeren met houten spatel, anders koekt alles vast! in de tussentijd de perzik in kleine stukjes snijden.
als de kip 15 min heeft gesudderd, dan de perzik stukjes er goed doorroeren. vuur weer even hoog, dan weer klein zetten en nog 5 min. laten sudderen
in de tussentijd kun je de rijst of pasta enz. koken.

HEEEEERLIJK

Serveertip

Evt. een kommetje ijskoude vruchtjes op sap erbij serveren, maar het is niet echt nodig

De volgende dag is hij nog lekkerder!!!!

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-12-2018

rmdelvoie, hallo Margrit , wat leuk dat je dit recept in je kookboek hebt gezet. Ik zie nu ook dat er nog maar 3 reacties bij staan, terwijl er meer dan 50 mensen, alleen maar positief, op dit recept reageerden. Gewoon alles verwijderd!! Balen gewoon. Bah wat is er toch met smulweb gebeurd. Zo'n beetje iedereen heeft zich van smulweb afgekeerd. ik kom er ook nog maar zelden. En het was altijd zooooo leuk. Iedereen plaatste leuke reacties bij alle recepten die er kwamen, en dat waren er super veel! Zelfs het leuke gastenboek, wat altijd propvol leuke berichten stond werd veranderd in "meldingen" , veel mensen begrepen totaal niet hoe dat werkte en ongeveer niemand vindt het leuk. Dus ja, als je niet naar de mensen luistert, dan gebeurt er zo iets. Dan heeft iedereen er geen zin meer in, op een paar mensen na. Ik heb 2 recepten op Pinterest gezet en ik ,heb al, ik weet niet hoeveel ,positieve reacties gekregen en hoeveel mensen van mij recepten hebben meegenomen. Mijn mail staat er vol van. Heel jammer allemaal. maar ik plaats nu maar recepten op FB, of smul praat cafe en op Pinterest. bevalt me heel goed. Maar ik hoop dat jij het lekker gaat vinden. Het is echt de moeite waard. Zelfs mijn voormalige directeur had het recept gemaakt voor zijn gasten en de pan was tot op de bodem leeg gemaakt, hihi. liefs Ruth en een fijne avond

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 03-12-2018

Ruth ik zag dit recept van jou op FB en heb het vlug in mijn kookboek gezet want het lijkt me heerlijk. Bedankt, groetjes .... Margrit

fvluggen avatar
fvluggen 18-05-2011

Heerlijk recept, ga ik zeker nog een keer maken!

jeanine4 avatar
jeanine4 05-04-2011

Hoi hoi. Even een vraagje, wat voor kruidenmix (merk, hoeveelheid, soort) want dat is een ruim begrip he? Dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten