Gegrilde courgtettes met prosciutto

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2010

lekker als voorgerecht of als antipasto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote courgettes,kapjes afgesneden
2 eetl. olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 gr. rauwe ham dungesneden.bv. San Danielleham
2 eetl. pijnboompitten
gerooster
bladpeterselie

zoetzure dressing:
2 eetl. rode wijnazijn
1-2 eetl. bloesemhoning
sap van 1/2 citroen
6 eetl. goede extra vergine olijfolie
blaadjes van een paar takjes tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zoetzure dressing:
Klop de azijn,1 eetl. honing en merendeel van het citroensap tot een homogeen geheel en klop dan geleidelijk de olijfolie erdoor.
Roer de tijmblaadjes erdoor en maak op smaak met peper en zout,
Voeg eventueel nog wat azijn, of honing toe naar smaak, de balans tussen zuur, zoet en zout moet goed zijn.

Snijd de courgettes diagonaal in plakjes van 1,5 cm dik
Doe ze in een grote kom en voeg olijfolie, zout en peper toe en meng goed zodat elk plakje bedekt is met de olie.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de plakjes 3 a 4 minuten per kant tot ze zacht en bruin zijn

Leg de plakjes ham en courgette op borden
Sprenkel de zoetzure dressing erover en de pijnboompitjes, garneer met peterselieblaadjes
serveer op kamertemperatuur of warm,

Bron

wereldgerechten Gordon Ramsay

Serveertip

Lekker met ciabatta die je kan dopen in de dressing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten