Gegrilde courgtettes met prosciutto
- Italiaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-04-2010
lekker als voorgerecht of als antipasto
Ingrediënten 4 personen
4 grote courgettes,kapjes afgesneden2 eetl. olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 gr. rauwe ham dungesneden.bv. San Danielleham
2 eetl. pijnboompitten
gerooster
bladpeterselie
zoetzure dressing:
2 eetl. rode wijnazijn
1-2 eetl. bloesemhoning
sap van 1/2 citroen
6 eetl. goede extra vergine olijfolie
blaadjes van een paar takjes tijm
Bereidingswijze
Zoetzure dressing:
Klop de azijn,1 eetl. honing en merendeel van het citroensap tot een homogeen geheel en klop dan geleidelijk de olijfolie erdoor.
Roer de tijmblaadjes erdoor en maak op smaak met peper en zout,
Voeg eventueel nog wat azijn, of honing toe naar smaak, de balans tussen zuur, zoet en zout moet goed zijn.
Snijd de courgettes diagonaal in plakjes van 1,5 cm dik
Doe ze in een grote kom en voeg olijfolie, zout en peper toe en meng goed zodat elk plakje bedekt is met de olie.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de plakjes 3 a 4 minuten per kant tot ze zacht en bruin zijn
Leg de plakjes ham en courgette op borden
Sprenkel de zoetzure dressing erover en de pijnboompitjes, garneer met peterselieblaadjes
serveer op kamertemperatuur of warm,
Bron
wereldgerechten Gordon Ramsay
Serveertip
Lekker met ciabatta die je kan dopen in de dressing
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties