1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Langoustines tempura

Langoustines tempura

Door: nanettel

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2010

Ingrediënten 4 personen


1 stuk(s) meloen
1 stuk(s) sla
1 snufje(s) kerrie
1 snufje(s) zout
80 milliliter koud water
50 gram tempurameel
12 stuk(s) langoustines
1 bakje(s) kruiden
80 gram poedersuiker
50 gram sesamsaadjes
50 gram boter
25 gram bloem
40 milliliter sinaasappelsap
1 bakje(s) limoenmayonaise
1 liter frituurolie
1 eetlepel(s) sambal badjak


Verder heb je nodig


Oven met bakplaat
wok of frituurpan
balletjes-steker

Langoustines tempura
Langoustines tempura
Langoustines tempura
Langoustines tempura

Zelf ben ik fan van de tempura, alleen maak ik hem liever met bier in plaats van water.
En de limoenmayo vervangen door apollo soya wasabi, Mmmm
Dan als je geen echt tempurameel kunt vinden kan het ook met gewoone bloem, alleen moet je het wel luchtig kloppen/mixen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beslag voor kletskoppen: meng in een kom bloem, poedersuiker, sinsaappelsap, gesmolten boter en sesamzaadjes. Goed roeren. Smeer met de achterkant van een lepel voorzichtig rondjes op de bakplaat.

Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Steek ze van de bakplaat en laat ze hard worden.

Steek bolletjes uit de meloen.

Tempurabeslag: voeg het tempurameel en het ijskoude water bij elkaar. Voeg een snufje zout en een snufje kerrie toe.

Pel de langoustines en haal ze door het beslag. Frituur ze in de olie.

Opdienen: leg op het bord een aantal meloenbolletjes. De kletskop er bovenop en schik dan pp 3 langoustines daar bovenop. Voeg wat groen toe voor de kleur.
Dresseer het bord met een klein beetje limoenmayonaise.

Bron

Wie is de chef



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top