Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Zalm
  5. Amuse van norirollen met zalm en kaas

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Door: aurora_borealis

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2010

Ingrediënten


250 g. Gerookte zalm
1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden
100 g Roomkaas
wasabipasta
10 g tuinkers
Limoen in vieren gesneden, als garnituur



Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers.
Voor 12 amuses.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg een reepje nori op een werkblad, smeer 1 theelepel roomkaas op één uiteinde en leg daar een beetje wasabi en tuinkers op.
Rol alles zo op dat de kaas aan de binnenkant zit.
Rol 2 plakken zalm rond hetreepje nori en serveer de rol verticaal op een amuselepel.
Doe het zelfde met de rest van de zalm, tuinkers en wasabi, roomkaas en norireepjes.
Leg een stukje limoen als garnituur op de amuselepel erbij.

Serveertip

Deze rollen zijn ook heerlijk met gerookte forel.
Maak het gerechtje groter en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Bron

Aziatische Tapas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aurora_borealis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top