Amuse van norirollen met zalm en kaas

  • Japans, Buffet
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2010
  • Amuse van norirollen met zalm en kaas

    Amuse van norirollen met zalm en kaas

    Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers.
Voor 12 amuses.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g. Gerookte zalm
1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden
100 g Roomkaas
wasabipasta
10 g tuinkers
Limoen in vieren gesneden, als garnituur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg een reepje nori op een werkblad, smeer 1 theelepel roomkaas op één uiteinde en leg daar een beetje wasabi en tuinkers op.
Rol alles zo op dat de kaas aan de binnenkant zit.
Rol 2 plakken zalm rond hetreepje nori en serveer de rol verticaal op een amuselepel.
Doe het zelfde met de rest van de zalm, tuinkers en wasabi, roomkaas en norireepjes.
Leg een stukje limoen als garnituur op de amuselepel erbij.

Bron

Aziatische Tapas

Serveertip

Deze rollen zijn ook heerlijk met gerookte forel.
Maak het gerechtje groter en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten