Baba Ganoush

  • Arabisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2010
  • Baba Ganoush

    Baba Ganoush

    Baba Ganoush

Dip van aubergine.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines;
1 teen knoflook;
1 tl zout;
5 el tahini (sesam pasta);
3 el yoghurt (volle);
sap van 1 citroen;
scheut olijfolie;
1 tl zataar of paprikapoeder;
verse muntblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200°C.

Bereidingswijze

Schil de aubergines en bak ze ca 30 minuten in de oven totdat ze mooi zacht zijn.
Pel en snijd de knoflook.
Laat de aubergines afkoelen en snijd ze daarna.
De aubergine samen met de knoflook, tahini, yoghurt, zout en het citroensap fijn draaien in de keukenmachine.

Doe het mengsel in een serveerschaal en strijk het geheel glad met een natte lepel. Decoreer de schaal met olijfolie, paprikapoeder (of zataar) en verse munt.

Bron

Taste of Life

Serveertip

Tip: serveer er pitabroodjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten