Sukadelappen gestoofd in bokbier
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 10-04-2010
feestelijk bereide sukadelappen in donkerbier
Ingrediënten 6 personen
1 kg rundersukadewat bloem, om te bestrooien
100 g boter
50 ml zonnebloemolie
100 g prei, in stukken van 2 cm
150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
100 g ui, in ringen
2 stuks steranijs
3 laurierblaadjes
1 tak tijm
1 tak rozemarijn
10 witte peperkorrels, gekneusd
3 kruidnagels
2 flesjes bokbier
250 ml bouillon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 527,94 kcal |
Koolhydraten | 12,11 g |
Eiwitten | 37,41 g |
Vetten | 31,80 g |
Benodigdheden
braadpanevt stoomoven
Voorbereiding
Bereiden
Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan. Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan. Blus af met het bier en de bouillon.
Laat het in de braadpan onder al en toe roeren 1 1/2 uur sudderen. Wat ook kan is de stoomoven.
Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan.
Bereidingswijze
stoomoven
kookstand 120 °C 45 minuten
of 90 minuten op kookstand 100 °
Bron
iens
Serveertip
lekker met rijst of gekookte aardappelen, bv, Redstar
drink er een biertje of een stevige rode wijn bij
Laatste reacties
Als je dit gerecht in de stoomoven bereid doen je dit dan op alleen stoom of de oven stand?
Apart combinatie. Bedankt! [br] Groetjes Deon