Sukadelappen gestoofd in bokbier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-04-2010
  • Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

  • Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

  • Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

    Sukadelappen gestoofd in bokbier

feestelijk bereide sukadelappen in donkerbier

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg rundersukade
wat bloem, om te bestrooien
100 g boter
50 ml zonnebloemolie
100 g prei, in stukken van 2 cm
150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
100 g ui, in ringen
2 stuks steranijs
3 laurierblaadjes
1 tak tijm
1 tak rozemarijn
10 witte peperkorrels, gekneusd
3 kruidnagels
2 flesjes bokbier
250 ml bouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 527,94 kcal
Koolhydraten 12,11 g
Eiwitten 37,41 g
Vetten 31,80 g
Benodigdheden
braadpan
evt stoomoven

Voorbereiding

Bereiden
Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan. Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan. Blus af met het bier en de bouillon.
Laat het in de braadpan onder al en toe roeren 1 1/2 uur sudderen. Wat ook kan is de stoomoven.
Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan.

Bereidingswijze

stoomoven
kookstand 120 °C 45 minuten
of 90 minuten op kookstand 100 °

Bron

iens

Serveertip

lekker met rijst of gekookte aardappelen, bv, Redstar
drink er een biertje of een stevige rode wijn bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

IZim avatar
IZim 11-02-2015

Als je dit gerecht in de stoomoven bereid doen je dit dan op alleen stoom of de oven stand?

deonart avatar
deonart 10-04-2010

Apart combinatie. Bedankt! [br] Groetjes Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten