1. Home
  2. Recepten
  3. perentaart

perentaart

Door: awallenburg

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2010

Ingrediënten 8 personen


125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr suiker
2 eieren
25 cl melk
50 gr boter
4 peren
2 eetlepels rum
zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Taartvorm


Perentaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakvorm invetten
meel + suiker mengen in een kom, melk erdoor roeren. Boter smelten in een pannetje en ook erdoor roeren; daarna het eigeel erdoor roeren + 2 eetlepels rum. Eiwit opkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 gr.
Een laagje van het mengsel (1/3) in de vorm gieten en in de oven zetten totdat het een beetje "droog" is (4 a 5 min). De bakvorm uit de oven halen; schijven peer erover verdelen en de rest van het deeg erover gieten. Oven op 200 gr zetten en de vorm 40 min. in de oven zetten. De vorm uit de oven halen en een zakje vanillesuiker over de taart strooien.

Bron

Sophia



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van awallenburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top