Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2010
  • Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

    Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

    Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
+/- 1 kg zelgemaakte aardappelpuree
2 teentjes knoflook
1 eetl. kerriepoeder
300 g belegen boerenkaas (dikke plak)
1 krop ijsbergsla
versgemalen peper
zout
50 g krokante uitjes
(snippers, kant-en-klaar)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1198,36 kcal
Koolhydraten 188,14 g
Eiwitten 47,71 g
Vetten 25,24 g
Benodigdheden
stamppotstamper

Voorbereiding

Bereid de aardappelpuree volgens de normale weg . Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

HelgaThijsen avatar
HelgaThijsen 17-05-2016

Ik maak hem weer, al een paar keer eerder gedaan maar steeds vergeten mijn compliment te maken voor deze heerlijke stamppot. Ik doe hem met druif en dat is heerlijk. Ik matig de kerrie omdat mijn vriend normaal niets met kerrie eet, maar hij vindt dit ook geweldig

robvanleest avatar
robvanleest 05-09-2012

Een paar dagen geleden geprobeerd. Heerlijk gegeten. Prima recept wat zeker vaker op tafel gaat staan!

misspiggie avatar
misspiggie 15-05-2012

Dag Dirk, ik wist niet wat we zouden gaan eten, keek vanmorgen op smul en mijn oog viel dus direct op dit recept, dus vandaag gemaakt, was voedzaam en lekker, iedereen had weer een goed gevoel, groet misspiggie

planco avatar
planco 15-05-2012

Hallo Marieke ik zou het niet weten ben daar geen lid van kan hem dus ook niet toevoegen .Ben jij de beheerder ??? verwijder hem dan want wat jij zegt dat hoort daar niet .

mariekeschep avatar
mariekeschep 15-05-2012

Waarom staat dit recept bij de kookgroep broodbakmachine???

evdk avatar
evdk 21-04-2010

was erg lekker.... heb er nog wat stukjes zongedroogde tomaatjes door gedaan. groetjes, eef

professoroud avatar
professoroud 15-04-2010

Hallo Dirk, Vanavond dit recept van jou gemaakt. Ik heb Beemster belegen komijnekaas genomen, geen kerrie (houdt mijn man niet van, maar kurkuma.Ik heb er wat gerookt ontbijtspek bij uitgebakken. Heeeeerlijk. Bedankt. Groetjes, Jos

eol1 avatar
eol1 13-04-2010

Hallo Dirk, (ik ben weer terug in de zeeuwse klei)hier in zeeuws-vlaanderen noemen ze dit recept slastamp (met uitgebakken spekjes) maar ik ga zeker jouw variant uit proberen want niets is mooier dan variatie, Bedankt en tot gauw, Groeten Leo..............

professoroud avatar
professoroud 08-04-2010

Een lekkere variant op de ijsbergslastamppot die ik vaak maak, dus ik neem hem mee. Bedankt Dirk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten