1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Sla
  5. Ijsbergsla
  6. Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2010

Ingrediënten 4 personen


+/- 1 kg zelgemaakte aardappelpuree
2 teentjes knoflook
1 eetl. kerriepoeder
300 g belegen boerenkaas (dikke plak)
1 krop ijsbergsla
versgemalen peper
zout
50 g krokante uitjes
(snippers, kant-en-klaar)


Verder heb je nodig


Stamppotstamper


Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas
Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas
Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas
Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de aardappelpuree volgens de normale weg . Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top