Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Applecrumble met roomijs

Applecrumble met roomijs

Door: daantje1974

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2010

Ingrediënten 4 personen


600 gram appels
Kaneel
100 gram suiker
50 gram bloem
100 ml karnemelk
50 gram roomboter
4 bollen roomijs


Verder heb je nodig


Snijplank, koksmes, ovenschaal


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes van +/- 1 ½ cm. Doe ze in een ruime bak en strooi er ruim kaneel over en 50 gram suiker. Laat dit een kwartier afgedekt staan. Meng in een ruime kom de overige suiker, (zachte) boter en bloem met elkaar. Doe dit met de hand zodat je een kruimelig geheel krijgt. Voeg daarna beet je voor beetje de karnemelk toe en "knijp" dit kort met de hand. Het moet een korrelige substantie zijn en geen glad beslag/deeg! Smeer een Ovenschaal met boter in en doe de appel erin. Verspreid hierover de "crumble" zorg dat het een beetje rommelig verdeeld is en niet glad gestreken. Je wilt immers "een crumble look". Bak deze in een voor verwarmde oven van 175 graden gedurende 45 minuten af. Wordt de crumble te donker deze afdekken met alufolie.
Voor het serveren de crumble 5 minuten buiten de oven laten "afkoelen". Schep op een dessertbord een grote schep appelcrumble en leg er een bol vanille roomijs naast.
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct, anders smelt het ijs.

Bron

Jamie Oliver



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daantje1974
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top