Ovenschotel met boerenkool

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel met boerenkool

    Ovenschotel met boerenkool

    Ovenschotel met boerenkool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappels
2 zakken gesneden boerenkool a 300 gr.
1 rookworst a 350 gr.
1 bakje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden 245 gr.
100 ml. melk
40 gr. margarine
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 784,69 kcal
Koolhydraten 67,91 g
Eiwitten 22,27 g
Vetten 45,56 g

Bereidingswijze

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 12 min. gaarkoken.
Boerenkool 10 min. in aparte pan koken.
Oven op 220*C. voorverwarmen. Rookworst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Aardappels afgieten en pureren. Melk verwarmen en van aardappels puree maken. Boursin door boerenkool roeren. Rookworst in plakjes snijden.
In ovenschaal laagjes vormen van helft van boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Laagje herhalen. Enkele plakjes rookworst achterhouden.
Margarine in stukjes over puree verdelen en schotel in midden van oven in ca. 15 min. bruin laten kleuren.
Boerenkoolschotel met rest van rookworst garneren.

Serveertip

Bevat p.p.:
730 kcal.
26 gr. eiwit
47 gr. vet
50 gr. khd.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten