Ovenschotel met boerenkool
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappels2 zakken gesneden boerenkool a 300 gr.
1 rookworst a 350 gr.
1 bakje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden 245 gr.
100 ml. melk
40 gr. margarine
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 784,69 kcal |
Koolhydraten | 67,91 g |
Eiwitten | 22,27 g |
Vetten | 45,56 g |
Bereidingswijze
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 12 min. gaarkoken.
Boerenkool 10 min. in aparte pan koken.
Oven op 220*C. voorverwarmen. Rookworst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Aardappels afgieten en pureren. Melk verwarmen en van aardappels puree maken. Boursin door boerenkool roeren. Rookworst in plakjes snijden.
In ovenschaal laagjes vormen van helft van boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Laagje herhalen. Enkele plakjes rookworst achterhouden.
Margarine in stukjes over puree verdelen en schotel in midden van oven in ca. 15 min. bruin laten kleuren.
Boerenkoolschotel met rest van rookworst garneren.
Serveertip
Bevat p.p.:
730 kcal.
26 gr. eiwit
47 gr. vet
50 gr. khd.