Ovenschotel met boerenkool
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-04-2010
Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappels2 zakken gesneden boerenkool a 300 gr.
1 rookworst a 350 gr.
1 bakje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden 245 gr.
100 ml. melk
40 gr. margarine
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 784,69 kcal |
Koolhydraten | 67,91 g |
Eiwitten | 22,27 g |
Vetten | 45,56 g |
Bereidingswijze
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 12 min. gaarkoken.
Boerenkool 10 min. in aparte pan koken.
Oven op 220*C. voorverwarmen. Rookworst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Aardappels afgieten en pureren. Melk verwarmen en van aardappels puree maken. Boursin door boerenkool roeren. Rookworst in plakjes snijden.
In ovenschaal laagjes vormen van helft van boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Laagje herhalen. Enkele plakjes rookworst achterhouden.
Margarine in stukjes over puree verdelen en schotel in midden van oven in ca. 15 min. bruin laten kleuren.
Boerenkoolschotel met rest van rookworst garneren.
Serveertip
Bevat p.p.:
730 kcal.
26 gr. eiwit
47 gr. vet
50 gr. khd.
Laatste reacties
Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Bij gebrek aan boursain het ik belegen kaas geraspt en aan de boerenkool toegevoegd met wat provencaalse kruiden., knoflook aan de aardappelpuree toegevoegd. Verder worst vervangen door voorgebakken saucijsen.Miin voruw vond het heerlijk. Bedankt voor je recept!
Gisteren heb ik deze ovenschotel gemaakt. Zoals altijd zei mijn dochter vooraf: bah, dat vind ik niet lekker! Maar na vijf minuten was haar bord helemaal leeg en gaf ze volmondig toe dat het erg lekker was. Dit recept houden we er dus in!
Ik neem dit recept mee. Het lijkt me lekker. Ik laat het je even weten als ik het gemaakt heb.