Worteltaart met cream cheese topping
- Amerikaans, Banket
- 30-60 min.
Heerlijke taart voor iedere gelegenheid. Makkelijk te bereiden.
Het is een recept van een familielid uit Amerika en daar gebruiken ze cups. Met kopje wordt een vrij groot koffiekopje bedoeld. Als je een maatbeker hebt die ook cups aangeeft, dan deze gebruiken. Succes!
Ingrediënten 10 personen
Voor de cake:1,5 kopjes zonnebloemolie
2 kopjes suiker
3 eieren
2 kopjes meel (bloem)
0,5 eetlepel kaneel
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel zout
2 kopjes geraspte wortelen (geen winterpeen)
1 kopje gehakte walnoten (optioneel)
Cream Cheese topping:
3 pakjes MonChou
1,5 kopje poedersuiker
0,5 blok margarine of roomboter (klein formaat)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 825,43 kcal |
Koolhydraten | 72,00 g |
Eiwitten | 10,20 g |
Vetten | 54,47 g |
Benodigdheden
Rasp, mixer, (spring)vorm, spatel, mes, snijplank, oven
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden(electrische oven op 7)
Rasp de worteltjes, hak de walnoten.
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een kom en mixen maar! Giet het daarna in een (ingevette) taartvorm en zet het 50 minuten in het midden van de oven.
De topping:
Met de mixer de MonChou, poedersuiker en (room)boter tot een gladde massa mengen.
Laat de cake goed afkoelen op het rooster.
Als de cake is afgekoeld de topping over de cake uitsmeren. Zet de cake nog even een half uurtje in de koelkast zodat de topping kan opstijven.
Bron
De man van mijn nicht; Ron Burns, U.S.A.
Serveertip
Ter variatie kun je fijngemaakte ananas of vanillesuiker bij de cream cheese topping doen.
Als je erg dol bent op de cream cheese topping dan kun je ook de cake horizontaal doormidden snijden en er een extra laag cream cheese tussen smeren. Heerlijk!!