1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pasta carbonara

pasta carbonara

Door: anjo

pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).


Verder heb je nodig


Pannen.


Voorbereiding

Koop alle ingedienten.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente. Bak intussen de spekjes met de knoflook lekker door (evt. nog een sjalotje erbij). Meng de room, Parmezaanse kaas, eieren en een beetje peper. Giet de pasta af en voeg hierbij een klontje boter, de spekjes en de saus. Snel serveren, anders koelt het af.

Serveertip

Lekker als voorgerecht (doen ze in Italie ook). Maar zeker als hoofdgerecht met stokbrood en salade.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top