1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse kaas
  4. pasta carbonara

pasta carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999

Ingrediënten 2 personen


Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Pannen.


pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara
pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop alle ingedienten.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente. Bak intussen de spekjes met de knoflook lekker door (evt. nog een sjalotje erbij). Meng de room, Parmezaanse kaas, eieren en een beetje peper. Giet de pasta af en voeg hierbij een klontje boter, de spekjes en de saus. Snel serveren, anders koelt het af.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker als voorgerecht (doen ze in Italie ook). Maar zeker als hoofdgerecht met stokbrood en salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjo


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top