pasta carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-05-1999
  • pasta carbonara

    Pasta carbonara

    Pasta carbonara

  • pasta carbonara

    Pasta carbonara

    Pasta carbonara

  • pasta carbonara

    Pasta carbonara

    Pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen.

Voorbereiding

Koop alle ingedienten.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente. Bak intussen de spekjes met de knoflook lekker door (evt. nog een sjalotje erbij). Meng de room, Parmezaanse kaas, eieren en een beetje peper. Giet de pasta af en voeg hierbij een klontje boter, de spekjes en de saus. Snel serveren, anders koelt het af.

Serveertip

Lekker als voorgerecht (doen ze in Italie ook). Maar zeker als hoofdgerecht met stokbrood en salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AndreadeGrauwHeld avatar
AndreadeGrauwHeld 04-09-2019

Het was heerlijk! Ik heb het gemaakt zoals beschreven, heb het nog wel even doorgewarmd voor het serveren ivm de rauwe eieren, iedereen heeft er van gesmuld!

cuisinier63 avatar
cuisinier63 13-02-2013

In echte ouderwetse Italiaanse carbonara zit zéker geen room. enkel kaas eieren en spek met eventueel wat knoflook.

francis81 avatar
francis81 14-07-2012

Klopt het dat je de saus niet moet verwarmen?

m.koorn avatar
m.koorn 17-07-2011

zo maak ik m ook. Ik gebruik alleen de eidooiers. Deze kluts ik los en daarbij de room. Superlekker en snel en goedkoop!

Melu avatar
Melu 04-11-2010

Moet je de eieren door de koude room roeren?En word dit dan niet verwarmd?

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 05-01-2009

Het gerecht is simpel. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je spullen en ingrediënten op temperatuur zijn en klaar staan. En dan natuurlijk meteen aan tafel gaan! Ik neem het mee. Je leest van me als ik het gegeten heb. Grtz. Peter.

antoinetteingerman avatar
antoinetteingerman 12-11-2008

erg lekker, deze combinatie. onze dochter houdt niet van pasta met rode saus, van deze carbonara heeft ze heerlijk zitten smikkelen. inmiddels heb ik dit al twee keer gemaakt. een blijvertje voor ons hoor.

mgoosens avatar
mgoosens 28-10-2003

Hmmmmm, ik heb het recept gisteren gemaakt met quorn, omdat we geen vlees eten. Erg lekker!!! Mijn vriend vond het ook erg lekker.

janinebakhuis avatar
janinebakhuis 09-10-2002

Lijkt me erg lekker,....'k ga het vanavond gelijk proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten