
Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).
Pannen.
De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.
Koop alle ingedienten.
Kook de pasta al dente. Bak intussen de spekjes met de knoflook lekker door (evt. nog een sjalotje erbij). Meng de room, Parmezaanse kaas, eieren en een beetje peper. Giet de pasta af en voeg hierbij een klontje boter, de spekjes en de saus. Snel serveren, anders koelt het af.
Lekker als voorgerecht (doen ze in Italie ook). Maar zeker als hoofdgerecht met stokbrood en salade.
AndreadeGrauwHeld 04-09-2019
Het was heerlijk! Ik heb het gemaakt zoals beschreven, heb het nog wel even doorgewarmd voor het serveren ivm de rauwe eieren, iedereen heeft er van gesmuld!
cuisinier63 13-02-2013
In echte ouderwetse Italiaanse carbonara zit zéker geen room. enkel kaas eieren en spek met eventueel wat knoflook.
francis81 14-07-2012
Klopt het dat je de saus niet moet verwarmen?
m.koorn 17-07-2011
zo maak ik m ook. Ik gebruik alleen de eidooiers. Deze kluts ik los en daarbij de room. Superlekker en snel en goedkoop!
Melu 04-11-2010
Moet je de eieren door de koude room roeren?En word dit dan niet verwarmd?