Sushi zalm/avocado (zonder rijst)

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Sushi zalm/avocado (zonder rijst)

    Sushi zalm/avocado (zonder rijst)

    Sushi zalm/avocado (zonder rijst)

Voor de mensen die net als ik wel van sushi houden maar de rijst op zich niet zo veel vinden toevoegen (bovendien een heel karwei om te maken) een makkelijk en heerlijk "eigen bedacht" sushi recept!

Deel dit recept

Ingrediënten
Zeewier bladen (gedroogd te koop bij bv. AH)
Gerookte zalm (plakjes, overal te koop)
Avocado (kan ook bv. komkommer of krab)
Zuivelspread (bv. Philladelphia kruidenkaas)
Wasabi (ook bij de AH)
Sojasaus

Voor de mensen die niet thuis zijn in het kopen van avocados: De beste avocados verkopen ze naar mijn mening bij de AH, die zijn bruin (ipv. groen) kleurig. Een avocado moet (logischerwijs) rijp zijn. Dit bepaal je door er op de punt waar hij aan de boom heeft gezeten zacht te drukken. Hij moet hier wat meegeven. Verder moet je avocado helemaal een beetje zacht aanvoelen maar zeker niet gebutst en héél zacht.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bamboe matje (speciaal om sushi te maken) als je die niet hebt dan gewoon aluminium folie.

Voorbereiding

De avocado in reepjes snijden van circa 1.5 cm.
Voor mensen die nog nooit een avocado hebben "gepeld" hier de uitleg:
Een avocado heeft een grote pit. Je pakt een mes en snijdt de avocado over de lange zijde door midden (zie foto).
Omdat er een grote pit in zit kan je hem niet letterlijk door midden snijden maar je snijd hem in.
Dan draai je de 2 helften tegen elkaar in. De pit lepel je er uit. Dan haal je de avocado uit zijn schil door hem te lepelen (net als met een kiwi) en kan je er reepjes van snijden.


Als je avocado gebruikt kan je de sushi niet bv. al een dag van te voren maken. (wel s middags en s avonds opdienen) Dit omdat de avocado dan gaat verkleuren en er niet lekkerder op wordt!

Bereidingswijze

Met een scherp mes snij je een zeewier vel door midden (vellen zijn berekend op het gebruik van rijst)
Je legt het vel op een stuk aluminium folie. Smeer het vel in met de zuivelspread maar laat aan een van de twee lange zijdes ongeveer 1 cm spread vrij.
Je bedekt dit met de gerookte zalm (ook hier de 1 cm. schoon houden. Over de lange zijde, bijna tegen de rand (0.5 cm er vanaf) leg je een lijn avocado reepjes.
Dan rol je (ik rol gewoon zo maar je kan ook met behulp van je matje of het aluminium folie, dit er niet in mee rollen!!)vanaf de avocado zijde. Als je bijna bij het nog schone randje bent, maak je deze vochtig met water en rol je hem dicht.(als het goed is, is het zeewier vel inmiddels niet meer droog).
Je wikkelt de rol in het aluminium folie en legt dit in de koelkast, zeker een uur of 2.

Serveertip

Je wikkelt de rol uit het aluminium folie.
Met een héél scherp mes (dit is belangrijk anders kom je er niet mooi door) Snij je plakjes van ca. 2 cm.
Deze leg je op een bordje met een klein bakje wasabi en een klein bakje soja saus!!
Dip een plakje in de wasabi, dan in de soja en...
Smullen maar....

Voor de mensen die wasabi niet kennen:
Pas op, het is heel scherp en je hebt er echt maar een héél klein beetje van nodig!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hanneke80 avatar
hanneke80

Doorsturen

Home Recepten