Gegratineerde geitenkaas met grapefruit

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2010
  • Gegratineerde geitenkaas met grapefruit

    Gegratineerde geitenkaas met grapefruit

    Gegratineerde geitenkaas met grapefruit

kookclub bij karin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode grapefruits
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel witte wijn azijn
2 eetlepels olie
zout, versgemalen peper
1/2 zakje verse munt
4 lollo rosso bladeren
275 gram zachte geitenkaas
1/2 eetlepel olie om in te vetten.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Grapefruits halveren en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij 1 dl sap opvangen.
In kommetje grapefruitsap mengen met 1 eetlepel honing,azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. 12 muntblaadjes achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen en door honingdressing roeren. Grapefruitpartjes over vier bordjes verdelen. Helft van dressing erover schenken. Slabladeren wassen en goed uitslaan.
In midden op grapefruitpartjes leggen. Kaas met natgemaakt mes in 4 plakken snijden.
Bakplaat invetten en kaasplakken op bakplaat leggen.
Rest van honing erover verdelen, bestrooien met peper. Kaas ca 10 cm onder hete grill in ca 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Kaasplakjes op slabladeren leggen. Rest van dressing erover schenken. Garneren met muntblaadjes. Serveren met driehoekjes geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten