Limburgs zuurvlees (Zoervleisj)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2010

Dit recept is al jaren in de familie, ik heb het van mijn moeder die het weer van haar moeder kreeg.

Zuurvlees kun je op veel manieren klaarmaken, dit is er een van met een redelijk zoete saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond runderpoulet (of kalkoenfilet)
3 à 4 dikke uien
2 à 3 laurierbladeren
¼ l azijn
½ l water
2 el stroop
1 el mosterd
1 el bruine basterd
- peperkoek

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Uien in ringen aanbakken (uien uit de pan halen). Vlees aanbakken. Peper en zout erop. Azijn, water en uien erbij. 2 laurierblaadjes toevoegen. Flinke eetlepel bruine basterd, eetlepel mosterd, 2 eetlepels stroop.
Een aantal uren laten sudderen op spaarstand
Afbinden met peperkoek. (Indien te zuur, bruine basterd erbij)

Bron

mijn moeder

Serveertip

Heerlijk met frietjes & sla of warme groenten. Ook de comibantie met rode kool en aardappelen of aardappelpuree is heerlijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten