1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. terrine van rood fruit in camparigelei

terrine van rood fruit in camparigelei

Door: inlihaka

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2010

Ingrediënten 8 personen


10 blaadjes witte gelatine,1 citroen, 1 dl campari, 1 1/2 dl bosvruchtenlimonadesiroop( Karvan Cevitam) 100 gr frambozen, 150 gr bramen, 150 gr blauwe bessen, 250 gr rode bessen, 400 gr aardbeien, ca 2/3 roombotercake, 2 eetlepels sinaasappellikeur


Verder heb je nodig


Cakevorm

terrine van rood fruit in camparigelei
terrine van rood fruit in camparigelei
terrine van rood fruit in camparigelei
terrine van rood fruit in camparigelei

9 juli 1993, Lida

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kom met ruim koud water gelatine ca 5 minuten laten weken. Citroen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in heet water oplossen. Citroensap erboven zeven. Campari en limonadesiroop erdoor roeren. In bak met koud water iets laten afkoelen.
In tussen in zeef voorzichtig onder koud stromend water afspoelen. Fruit op keukenpapier laten uitlekken. Met vork rode bessen van steeltjes rissen. Aardbeien van kroontjes ontdoen en in lengte in vieren snijden.
Vorm omspoelen met koud water. In vorm dun laagje Camparigelei gieten en in de diepvries 5 minuten laten opstijven. Helft van de blauwe en rode bessen in mozaiekpatroon erin leggen.
Zoveel gelei erover schenken dat de bessenmet onder liggen. In de diepvries 5 minuten laten opstijven.
Vorm opvullen met laagjes fruit: beginnen met helft van de aardbeien, dan alle frambozen, bramen, rest van de aardbeien en de rest van de blauwe en rode bessen. Over elke laag steeds van camparigelei schenken (wanneer gelei te vast begint te worden, mengsel even in een bak met heet water plaatsen en goed roeren)
Even met de vorm op het aanrechtblad tikken zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Terrine in diepvries in ca 10 minuten iets laten opstijven. Cake in dunne plakjes van ca 1 cm dik snijden. Plakjes op maat van vorm snijden en besprenkelen met likeur. Plakjes cake met de likeur naar beneden, dicht tegen elkaar op de terrine leggen.
Terrine in koelkast in ca 4 uur stijf laten worden.
Serveren: Zijkanten van de terrine met een scherp mes lossnijden, de vorm even in een bak met heet water houden en een platte cake schaal op de cake leggen, samen keren en de terrine op de schaal laten glijden. Terrine in plakjes snijden.

Serveertip

Lekker met Vanille room: 1/4 lt slagroom, 1 dl vanillevla, 3 eetl. poedersuiker.
In kom slagroom met vanillevla en poedersuiker half stijfkloppenDeel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top