Salade uit sevilla (salada sevillana)

  • Spaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-04-2010

Spaanse salade

Deel dit recept

Ingrediënten
IJSBERGSLA OF KRULANDIJVIE (FRISÉ)
2 RODE PAPRIKAS
2 RODE UIEN
SINAASAPPEL

50 GR. GROENE ONTPITTE OLIJVEN
1 DL OLIJFOLIE
SAP VAN 1 1/2 CITROEN
TEENTJE KNOFLOOK

ZOUT EN PEPER
1/2 THEEL. VERSE OREGANO (GEDROOGD KAN OOK)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
saladebowl
garde

Voorbereiding

Maak de paprikas schoon en snijd ze in repen. Laat ze boven de stoom zachter worden ( moet nog wel een bijt hebben). Snijd de uien in dunne ringen of reepjes (bootjes). Was de sla of de krulandijvie, droog ze en trek de blaadjes in stukken. Meng de sla met de paprikas, de sinaasappel en de olijven. Maak een saus van de olijfolie, het citroensap, het geperste knoflook,zout, peper en oregano (goed kloppen met een garde to het dikker is.
Sprenkel dit mengsel over de salade.

Bereidingswijze

Goed mixen

Bron

De zonnige keuken van Spanje en Portugal

Serveertip

Heel lekker bij de "Eend uit de vijgenboomgaard"

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten