1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Salade uit sevilla (salada sevillana)

Salade uit sevilla (salada sevillana)

  • Spaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-04-2010

Ingrediënten


IJSBERGSLA OF KRULANDIJVIE (FRISÉ)
2 RODE PAPRIKAS
2 RODE UIEN
SINAASAPPEL

50 GR. GROENE ONTPITTE OLIJVEN
1 DL OLIJFOLIE
SAP VAN 1 1/2 CITROEN
TEENTJE KNOFLOOK

ZOUT EN PEPER
1/2 THEEL. VERSE OREGANO (GEDROOGD KAN OOK)


Verder heb je nodig


Saladebowl
garde


Spaanse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de paprikas schoon en snijd ze in repen. Laat ze boven de stoom zachter worden ( moet nog wel een bijt hebben). Snijd de uien in dunne ringen of reepjes (bootjes). Was de sla of de krulandijvie, droog ze en trek de blaadjes in stukken. Meng de sla met de paprikas, de sinaasappel en de olijven. Maak een saus van de olijfolie, het citroensap, het geperste knoflook,zout, peper en oregano (goed kloppen met een garde to het dikker is.
Sprenkel dit mengsel over de salade.

Bereidingswijze

Goed mixen

Serveertip

Heel lekker bij de "Eend uit de vijgenboomgaard"

Bron

De zonnige keuken van Spanje en Portugal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top