1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Eend uit de vijgenboomgaard (pato a la figueral)

Eend uit de vijgenboomgaard (pato a la figueral)

  • Spaans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2010

Ingrediënten 4 personen


1 TAMME EEND
8 GEDROOGDE VIJGEN
50 GRAM SERRANOHAM
1 LENTE-UI
50 GRAM PIJNBOOMPITTEN
250 GRAM KALFSGEHAKT
SNUFJE ZOUT EN PEPER
1/2 THEEL. KANEEL
NOOTMUSKAAT
1 GLAASJE ANIS (5CC)
12 VERSE RIJPE VIJGEN V.D. SALADE, HOEFT NIET
1 DL OLIJFOLIE


Verder heb je nodig


Braadslee
naald en draad


Verrukkelijk met een Spaanse salade en stokbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de gedroogde vijgen zo klein mogelijk.
Snipper het uitje en de ham, rooster de pijnboompitten heel lichtbruin in een droog pannetje. Meng het gehaktmet de pijnboompitten, kaneel, wat nootmuskaat en anis en maak op smaak met wat zout en peper vul daarmee de eend en naai zorgvuldig dicht.

Bereidingswijze

In de oven op 170 graden C, ongeveer 1 1/2 uur in de oven regelmatig bedruipen

Serveertip

Leg de eend op een schaal, schep het uitgelekte vocht (niet het vet) erover en decoreer hem met de vijgenhelften

Bron

Zonnige keuken van Spanje en Portugal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top