Gamba domatka

  • Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2010
  • Gamba domatka

    Gamba domatka

    Gamba domatka

Met redelijk gewone ingredienten een leuk tussengerechtje maken. Past overal bij omdat de smaak erg zacht blijft. Niet heel uitgesproken, wel heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
250 cc visbouillon (van ½ blokje)
250 gr rauwe grote garnalen
100 gr witvis
Kookroom
1 eidooier
Dille
1-2 velletjes gelatine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De plakjes bladerdeeg in ingevette vormpjes leggen. Bodem inprikken en blind (bakpapier en bonen) bakken tot ze gaar zijn in een voorverwarmde oven van 220°C. Uit vormpjes nemen en af laten koelen. Apart zetten tot gebruik.

De bouillon verhitten en witvis er in pocheren. Daarna de garnalen er in garen. Bouillon daarna laten inkoken tot de helft. Kookroom erbij doen. De eidooier doorprikken en omroeren. De gelatineblaadjes 5 minuten laten weken in koud water. Een of twee lepels van de roombouillon erbij doen en goed door elkaar roeren. Nogmaals wat roombouillon erbij doen en roeren en dan het geheel toevoegen aan de resterende roombouillon. Het vuur uitzetten De gelatineblaadjes uitknijpen en door de roombouillon roeren. Het witte visvlees fijn drukken en toevoegen aan het vocht samen met garnalen en de dille.

Iets laten afkoelen. Dan de bladerdeegbakjes vullen met de vis/garnaal. Nog een beetje dille bovenop strooien en volledig laten afkoelen. Het vocht wat overblijft is te lekker om niet te gebruiken dus dit verdelen over 4 glaasjes of potjes en dit bij de taartjes serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten