Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2010
  • Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

    Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

    Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 ml sinaasappelsap
1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
50 ml rode port (ruby)
1 theelepel aardappelzetmeel, eventueel
1 eendenborstfilet, op kamertemperatuur
1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en wrijf ze naar smaak in met zout en peper. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen. Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus. Serveer de eendenborst met de saus.

Bron

www.ah.nl

Serveertip

Lekker met tagliatelle en groente naar keuze

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten