Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-03-2010
Ingrediënten 2 personen
150 ml sinaasappelsap1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
50 ml rode port (ruby)
1 theelepel aardappelzetmeel, eventueel
1 eendenborstfilet, op kamertemperatuur
1 eetlepel olijfolie
Benodigdheden
GrillpanBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en wrijf ze naar smaak in met zout en peper. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen. Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus. Serveer de eendenborst met de saus.
Bron
www.ah.nl
Serveertip
Lekker met tagliatelle en groente naar keuze
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties