Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

  • Italiaans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-03-2010
  • Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

    Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

    Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

  • Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

    Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

    Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

Een heerlijke romige soep met een diepe tomatensmaak. Echt een topper!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie -
1 kleine ui -
2 teentjes knoflook -
1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten -
3 gedroogde tomaten -
2 bouillontabletten (kippen of groentenbouillon) -
150 gram mascarpone -
50 gram rode pesto (bakje of potje) -
peper -
2 eetlepels reepjes gesneden basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 275,62 kcal
Koolhydraten 11,49 g
Eiwitten 4,53 g
Vetten 22,83 g
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten toe. Doe er 2 blikjes (van de tomaten!) water bij en de bouillontabletten. Breng alles aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken. Roer de mascarpone en de pesto door de soep. Pureer de soep en verwarm de soep nog even. Breng op smaak met peper. Strooi voor het opdienen de basilicum door de soep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ramon9 avatar
ramon9 18-10-2015

hallo, deze soep is geweldig lekker! precies waar ik naar opzoek was. mijn complimenten.

juut30 avatar
juut30 20-03-2015

Lekker hoor! Heb hem net klaar. Welk merk pesto hebben jullie gebruikt? Zelf maken is natuurlijk het lekkerste, maar soms is een potje makkelijk

hcjw avatar
hcjw 14-12-2014

De soep is heerlijk .. Heb de basilicum mee gepureerd; het smaakt fantastisch!

Nietjuh avatar
Nietjuh 16-10-2013

Ik heb de soep gemaakt en gehaktballetjes en pastastrikjes toegevoegd. Heerlijk! Maaltijdsoep!

adeline43 avatar
adeline43 19-03-2013

Petra, ik ga hem zeker een keer maken.Bedankt voor het delen.Groetjes, Adeline

Tuoontje avatar
Tuoontje 15-03-2013

Een lekkere soep die we vaak maken. Ik doe er een halve bos bleekselderij bij. Die kook ik een tien minuten mee en dan gaat het door de blender en de zeef. De soep krijgt dan een lekker apart smaakje. Voor het opdienen een paar kleine reepjes gerookt kip- of kalkoenfilet erbij staat ook feestelijk.

dancingdutch avatar
dancingdutch 05-01-2013

Ik kan me alleen maar aansluiten aan de vorige reaktie van MandyInItal! Lang gelden zo´n heerlijke soep gegeten! Die gaat hier vaker op tafel komen!

wijmeren avatar
wijmeren 07-12-2012

Ga het uitproberen voor kerst, lijkt me rg lekker.

MandyInItaly avatar
MandyInItaly 08-05-2012

Verukkelijk zachte, subtiele soep, het zuur van de tomaten valt helemaal weg.. Echt genoten hiervan! Ik maak de volgende keer het driedubbele en denk dat ik hem ook eens ga serveren als amuse met een beetje opgeklopte slagroom en een basilicumblaadje.. het soepje heeft namelijk een prachtige kleur.. erg lekker! Groetjes Mandy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten