1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

  • Italiaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-03-2010

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel olijfolie -
1 kleine ui -
2 teentjes knoflook -
1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten -
3 gedroogde tomaten -
2 bouillontabletten (kippen of groentenbouillon) -
150 gram mascarpone -
50 gram rode pesto (bakje of potje) -
peper -
2 eetlepels reepjes gesneden basilicum


Verder heb je nodig


Staafmixer


tomatensoep met mascarpone en pesto
tomatensoep met mascarpone en pesto
Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto
Italiaanse tomatensoep met mascarpone en pesto

Een heerlijke romige soep met een diepe tomatensmaak. Echt een topper!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten toe. Doe er 2 blikjes (van de tomaten!) water bij en de bouillontabletten. Breng alles aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken. Roer de mascarpone en de pesto door de soep. Pureer de soep en verwarm de soep nog even. Breng op smaak met peper. Strooi voor het opdienen de basilicum door de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top