
1 eetlepel olijfolie -
1 kleine ui -
2 teentjes knoflook -
1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten -
3 gedroogde tomaten -
2 bouillontabletten (kippen of groentenbouillon) -
150 gram mascarpone -
50 gram rode pesto (bakje of potje) -
peper -
2 eetlepels reepjes gesneden basilicum
Staafmixer
Een heerlijke romige soep met een diepe tomatensmaak. Echt een topper!
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomaten met vocht en de gedroogde tomaten toe. Doe er 2 blikjes (van de tomaten!) water bij en de bouillontabletten. Breng alles aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken. Roer de mascarpone en de pesto door de soep. Pureer de soep en verwarm de soep nog even. Breng op smaak met peper. Strooi voor het opdienen de basilicum door de soep.
ramon9 18-10-2015
hallo,
deze soep is geweldig lekker! precies waar ik naar opzoek was. mijn complimenten.
juut30 20-03-2015
Lekker hoor! Heb hem net klaar. Welk merk pesto hebben jullie gebruikt? Zelf maken is natuurlijk het lekkerste, maar soms is een potje makkelijk
hcjw 14-12-2014
De soep is heerlijk .. Heb de basilicum mee gepureerd; het smaakt fantastisch!
Nietjuh 16-10-2013
Ik heb de soep gemaakt en gehaktballetjes en pastastrikjes toegevoegd. Heerlijk! Maaltijdsoep!
adeline43 19-03-2013
Petra, ik ga hem zeker een keer maken.Bedankt voor het delen.Groetjes, Adeline