Turkse kip met gember, kaneel en abrikozen

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2010
  • Turkse kip met gember, kaneel en abrikozen

    Turkse kip met gember, kaneel en abrikozen

    Turkse kip met gember, kaneel en abrikozen

Lekker met broccoli en rijst gekookt in kippenbouillon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
ca. 1 el kipkruiden
cayennepeper
30 g boter
2 uien
3 cm gemberwortel
150 g gedroogde abrikozen
1 kaneelstokje
100 ml kippenbouillon
zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder het vel van de kippenbouten en wrijf ze in met kipkruiden en cayennepeper. Bak de kippenbouten aan in de boter.
Snipper de uien. Schil het stukje gember en rasp het. Was de abrikozen en halveer ze.

Bereidingswijze

Bak de ui mee met de kip en voeg de gember, kaneelstokje, de abrikozen en de kippenbouillon toe.
Stoof de kip in ca. 30 minuten gaar en breng indien nodig op smaak met wat zout.

Serveertip

Lekker met broccoli en rijst gekookt in kippenbouillon

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 30-04-2011

Hallo Dirk, Dit lijkt me een lekker Turks kippetje. Ga ik proberen. Bedankt, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten