Rucola ciabatta serrano salade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2010
  • Rucola ciabatta serrano salade

    Rucola ciabatta serrano salade

    Rucola ciabatta serrano salade

Een super lekkere en smaakvolle salade. Ik eet m altijd als hoofdgerecht, maar je zou m ook als bijgerecht kunnen serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 ciabatta
- 3 handjes rucola
- 150 gram serranoham
- parmezaanse kaas, liefst uit 1 stuk
- 2 eieren
- olijfolie
- citroen
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verkruimel de ciabatta in brokken, doe de stukjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie: 10 minuten in de oven. Doe de oven open en drapeer de ham over het brood en de schaal. Nog 5 minuten in de oven, zodat de ham iets crispy wordt. Ondertussen leg je de rucola in een mooie schaal. Kook twee eieren tot je denkt dat ze half zacht zijn, ik doe meestal 6 minuten. Laat het brood en de ham iets afkoelen. Scheur dan de ham in stukjes en gooi samen met het brood bij de rucola. Hussel dit door elkaar, indien gewenst nog wat extra olijfolie toevoegen. Rasp de parmezaanse kaas over de salade.

Bron

Jamie en ik

Serveertip

De eitjes snijd je doormidden en leg je decoratief op de opgediende salade. Citroentje ernaast. Lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

foekje1 avatar
foekje1 29-05-2012

Hallo Fleur, lijkt me heerlijk. Bedankt, Marieke

adeline43 avatar
adeline43 29-05-2012

Hoi,je foto ziet er erg smakelijk uit en neem ik je recept graag mee.Bedankt, groetjes

pwiggers avatar
pwiggers 29-05-2012

Fleur deze salade ziet er zo lekker uit die neem ik graag van je mee voor mijn kookboek. Ga ik zeker op korte termijn maken. Bedankt en groeten van Petra

hyacintje avatar
hyacintje 28-05-2012

Heerlijke salade!! Ik heb er ook wat tomaatjes doorgedaan, echt super. Bedankt.

lil avatar
lil 24-05-2012

Ik vind, dat ik toch ff moet laten weten, dat dit inmiddels een van onze succesrecepten is. We eten dit vaak, want het is snel, makkelijk en vooral erg lekker.Wel met de helft aan ingredienten en flink wat knoflook door de olie, voor het brood. Dus bedankt voor dit recept

JL1971 avatar
JL1971 20-03-2012

Erg lekkere salade. Ik heb een paar cherry tomaten bijgevoegd voor wat meer contrast in de smaken.

jessic avatar
jessic 16-03-2012

Nomnommmm...dit ga ik snel eens maken..bedankt!

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 05-03-2012

Hoi Joost, wat een goed idee om er een uiensoep vooraf (of bij) te serveren. Ga ik de volgende keer doen denk ik.

joost026 avatar
joost026 05-03-2012

was echt lekker!gegeten als maaltijdsalade met een lekkere uiensoep vooraf.ook erg lekker voor in de zomer denk ik,groet Joost

robin3112 avatar
robin3112 14-07-2010

deze gaat in de favorieten, favorieten, nog een zongedroogd tomaatje, geroosterde pijnboompitten, uitgebakken spekjesen kappertjes erdoor gedaan echt super lekker!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten