1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Paella
  6. Vegetarische paella

Vegetarische paella

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2010

Ingrediënten 10 personen


1 el olijfolie
2 uien (gehakt)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
500 g bruine rijst
400 g tomaten (uit blik, met sap, gehakt)
1 blikje tomatenpuree
1 tl gedroogde dragon
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
1 rode paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
1 groene paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
2 stengels selder (fijngehakt)
1 bakje champignons (gesneden)
150 g peultjes (gedopt en gehalveerd)
100 g erwten (diepvries)
100 g gehakte cashewnoten
zout & peper (versgemalen)



Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. U kan deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kan u ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan u zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons.

Grote paëllapannen kun je huren of kopen bij http://www.cookfusion.be/paellapannen/vegetarische-paella.php. Daar haalde ik dit lekkere recept vandaan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit de ui en het knoflook tot deze zacht zijn.
Voeg de paprika en de rijst toe en laat het geheel nogmaals 4-5 min. bakken, tot de rijst transparant is. Schep af en toe om.
Voeg de bouillon, wijn, tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat het mengsel 10-15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de stukken paprika, selderij, champignons en peultjes toe en laat het geheel 30 min. koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe en voeg indien nodig bouillon toe.
Voeg de erwten en de cashewnoten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Variaties: gebruik eens een mengsel van bruine en witte rijst. Vervang de witte wijn door ongezoet appelsap. Gebruik wilde paddestoelen in plaats van champignons.

Tip van de kok: als je het gerecht van tevoren wil bereiden, moet je zorgen dat het niet helemaal gaar is. Voeg het water of bouillon toe en verwarm het. De erwten voeg je pas op het laatste moment toe, omdat ze anders hun kleur verliezen.

Serveertip

Als de erwten gaar zijn, schep je de paella in een warme schaal.
Bestrooi de paella met peterselie en garneer het geheel met partjes citroen en olijven. Direct serveren.

Bron

http://www.cookfusion.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top