Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Chinese kolen

250 g mihoen

2 teentjes knoflook

500 g half-om-halfgehakt

1 blikje tomatenpuree

1-2 eetlepels sambal

25 g boter

zout en peper

1 zakje verse koriander (15 g)

boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal

Bereidingswijze

Buitenste bladeren van kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180 °C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 minuten rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca. 2 minuten meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Serveren met kroepoek.


Eet smakelijk!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bianca-smul avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten