Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
2 Chinese kolen250 g mihoen
2 teentjes knoflook
500 g half-om-halfgehakt
1 blikje tomatenpuree
1-2 eetlepels sambal
25 g boter
zout en peper
1 zakje verse koriander (15 g)
boter om in te vetten
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Buitenste bladeren van kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180 °C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 minuten rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca. 2 minuten meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Serveren met kroepoek.
Eet smakelijk!!