Tagliatelle met honing & studentenhaversaus.

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-2010
  • Tagliatelle met honing & studentenhaversaus.

    Tagliatelle met honing & studentenhaversaus.

    Tagliatelle met honing & studentenhaversaus.

Een simpel en snel gerecht met kant- en klare studentenhaver.Je kunt natuurlijk ook zelf je notenmmengsel samenstellen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 rode Spaanse peper,zonder zaad,grof gehakt,
* 50 g verse Parmezaan,in blokjes,
* 100 ml olijfolie,extra vierge,
* 200 g studentenhaver,
* 1 teen knoflook,
* de blaadjes van 4 takken basilicum,
* 1 eetl honing,
* sap van 0.5 citroen,
* 200 ml room,
* 200 ml groentenbouillon,
* 500 g groene tagliatelle,
* versgemalen zwarte peper,
* zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender of staafmixer met hoge mengbeker - pan - grote kookpan.

Bereidingswijze

Iets meer dan de helft van de studentenhaver,de blokjes Parmezaan,de Spaanse peper,knoflook en olijfolie in de blender of mengbeker doen en alles pureren.
De basilicumblaadjes en de honing toevoegen,opnieuw pureren en op smaak brengen met citroensap.
De puree in een pan doen,room en groentenbouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Op een middelhoog vuur 2-3 minuten laten pruttelen,af en toe roeren.
Intussen de tagliatelle in ruim gezouten water beetgaar koken,afgieten en laten uitlekken.
De honing-studentenhaversaus door de tagliatelle mengen en bestrooien met versgemalen zwarte peper en de rest van de,eventueel fijngehakte,studentenhaver bestrooien.

Serveertip

Hier hoort een lekkere grote salade bij.

Laatste reacties

tanja2009 avatar
tanja2009 04-05-2010

Was heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten