Pastechi de dushi tera

  • Antiliaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2010
  • Pastechi de dushi tera

    Pastechi de dushi tera

    Pastechi de dushi tera

Een heerlijke Arubaanse snack die samen met een mango-salsa ook een tropisch voorgerecht is.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Deeg:
4 cups zelfrijzend bakmeel (600 gram),
1-2 eetlepels lichte basterdsuiker,
2 eetlepels zonnebloem-olie
2 eetlepels margarine/boter,
1 ei + 1 dooier,1 theelepel zout en 1-2 cups water.

Vulling:
500 gram HO gehakt,
1 rode peper,
1 ui (klein gesneden),
2 takken selderij (gesneden),
20 gram diepvries doperwten,
1 eetl. piccalilly of mosterd,
50 gram gewelde rozijnen (grof gesneden)
Scheutje Ketjap, zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Friteuse, deegroller en een empanada vormpje.

Voorbereiding

Deeg:
Alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en goed mengen. Beetje bij beetje het water toevoegen tot je een mooi deeg hebt.
Goed kneden en een uurtje in folie wegleggen.

Vulling:
Verhit weinig olie in een braadpan, voeg alles behalve het vlees en de erwten toe en bak alles langzaam tot een pasta.
Voeg het vlees en de erwten toe en braad rustig tot mooi rul en gaar. Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Zet het mengsel koel weg zodat het mooi droog wordt.

Verwarm de friteuse op tot ca. 180 graden Celsius.

Bereidingswijze

Rol het deeg zo dun mogelijk uit, met voldoende meel (het plakt!)
Maak rondjes van 12 cm doorsnede of passend op je empanada vorm.
Maak de deeg-randen nat met water en leg voldoende vulling midden in het deeg. Sluit de pastechi en druk goed aan of ribbel met een vork.
Je hebt genoeg voor ca. 12 stuks.

Frituur de pastechi voor ca. 4-5 min. tot mooi bruin, draai ze halverwege (let op wel voordat ze opbollen en ploffen)
Laat ze goed uitdruipen en houd ze warm tot serveren.

Ook lekker gevuld met kaas of een een pittig kip mengsel.

Bron

Internet en eigen modificaties.

Serveertip

Heerlijk met een mango-salsa op een mooi bordje en een Mojito, Pisco Sour of Caipirinha. Laat de zomer maar komen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten