Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2010
  • Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

    Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

    Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

  • Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

    Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

    Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram rundergehakt
1/2 rode ui
1 ei
25 gram paneermeel
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel komijnepoeder
1/2 theelepel dijon mosterd
1/ theelepel oregano
25 gram parmezaanse kaas
3 zure pepers uit pot
50 gram cheddar kaas
1 grote rijpe tomaat
1 kleine krop sla
2 hamburger broodjes
olijfolie
zeezout
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
snijplank

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor een prettige manier van werken en een overzichtelijk geheel.

Bereidingswijze

-pel de rode ui en snij een paar ringen eraf en bewaar deze.
-doe de rest van de rode ui in de keukenmachine en mix tot deze fijn is.
-voeg de eidooier van het ei toe in de keukenmachine
-voeg de chilipoeder, komijnepoeder, oregano, paneermeel en Dijon mosterd toe en mix het geheel.
-voeg de gemixte ingrediënten toe aan het gehakt in een kom en kneed het met de handen goed door elkaar.
-voeg zwarte peper en zeezout toe.
-draai van het gehakt twee evengrote gehaktballen en druk ze dan plat.
-bedek de hamburgers met krimpfolie en leg ze in de koelkast, zodat je verder kunt gaan met de rest bereiden.
-verhit een pan met olijfolie
-snij de topjes van de groene pepers uit pot en snij ze in de lengte doormidden
-snij de tomaat in plakjes
-rasp de cheddar kaas
-plaats de hamburgers in de pan met hete olijfolie en keer ze elke minuut (totale baktijd circa 10-15 minuten)
-plaats de hamburgerbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-beleg de hamburgerbroodjes met de gewassen sla, hamburger, tomatenschijven, doormidden gesneden pepers en de cheddar kaas.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

Serveren kant-en-klaar op een bord met een frisse salade, maar ook een optie is om alle ingrediënten "los" op tafel te zetten, zodat iedereen zijn eigen broodje kan beleggen. Vooral voor kinderen is dit een leukere manier van serveren aangezien ze zo zelf de hoeveelheid en de ingrediënten kunnen kiezen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tinkerella avatar
tinkerella 31-03-2018

Ik doe het door het mengsel van ei, ui en kruiden, mosterd en paneermeel

nova4 avatar
nova4 23-10-2011

Wat te doen met de parmezaanse kaas? Staat nl niet in de bereidingswijze vernoemd.

Pieterjan1 avatar
Pieterjan1 21-10-2011

Enorm lekker recept! Heb het van de week voor mijn gezin gemaakt. Om je vingers bij af te likken. Las laatst nog een leuk recept van traditionele hamburgers op www.receptvandedag.net gr. pieter

elles1970 avatar
elles1970 27-03-2010

Heb ze ook wel eens gemaakt met een verjaardag, minibroodjes gekocht en heel veel mini hamburgers gemaakt. Lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten