aspergesoep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Een lekkere lichte soep. ideaal voor het paasdiner.
Ingrediënten 4 recipe.people
1kg asperges1 ui
50 gram ongezouten boter
1 liter kippenbouillon
80ml room
blaadjes van 2 takjes tijm
citroensap
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 212,78 kcal |
Koolhydraten | 12,45 g |
Eiwitten | 3,91 g |
Vetten | 15,25 g |
Benodigdheden
Blender of staafmixerVoorbereiding
snij de ui. Haal van 12 asperges de punten eraf en snij de punten doormidden.
Bereidingswijze
Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een laag vuur aan totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden asperges (niet de doormidden gesneden punten) toe en kook ze voor 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en laat alles voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de doormidden gesneden aspergepunten in een pan met water en zout in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar en giet ze af, terwijl de aspergesoep aan het koken is.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer of een blender. Voeg de room er bij en eventueel de Vermouth. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap.
Bron
www.soepmaken.nl/aspergesoep
Serveertip
Serveer de aspergesoep met de doormidden gesneden asperge punten