aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • aspergesoep

    Aspergesoep

    Aspergesoep

  • aspergesoep

    Aspergesoep

    Aspergesoep

Een lekkere lichte soep. ideaal voor het paasdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1kg asperges
1 ui
50 gram ongezouten boter
1 liter kippenbouillon
80ml room
blaadjes van 2 takjes tijm
citroensap
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 212,78 kcal
Koolhydraten 12,45 g
Eiwitten 3,91 g
Vetten 15,25 g
Benodigdheden
Blender of staafmixer

Voorbereiding

snij de ui. Haal van 12 asperges de punten eraf en snij de punten doormidden.

Bereidingswijze

Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een laag vuur aan totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden asperges (niet de doormidden gesneden punten) toe en kook ze voor 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en laat alles voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de doormidden gesneden aspergepunten in een pan met water en zout in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar en giet ze af, terwijl de aspergesoep aan het koken is.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer of een blender. Voeg de room er bij en eventueel de Vermouth. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap.

Bron

www.soepmaken.nl/aspergesoep

Serveertip

Serveer de aspergesoep met de doormidden gesneden asperge punten

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

machutch avatar

Doorsturen

Home Recepten