Zwaardvis

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-05-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik)
sap van 1 citroen
1 teentje knoflook
peper, zout
3 el ketjap
1/2 dl olie
1 el niet te scherpe mosterd
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue

Voorbereiding

De bereidingstijd is exclusief marineren!

Vis 1-2 uur marineren in een mengsel van citroensap, olie,knoflookteentjes uit de knijper, ketjap, mosterd, peper en zout.
De moten insmeren met de marinade en omkeren als de helft van de marineertijd om is.

Bereidingswijze

Vis droogdeppen en per kant 3 minuten roosteren.
Evt. daarna nog met tevoren in een pollepel verwarmde en aangestoken calvados of brandewijn flamberen.

Serveertip

Aardappelsalade of stokbrood en een frisse groene sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten