Carpaccio van Koolrabi met lichtgerookte ham

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Carpaccio van Koolrabi met lichtgerookte ham

    Carpaccio van Koolrabi met lichtgerookte ham

    Carpaccio van Koolrabi met lichtgerookte ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 stuks koolrabi
120 gram lichtgerookte ham
140 gram veldsalade
½ bosje radijs
1 schaaltje tuinkers
½ el mosterd
1 tl honing
2 el olijfolie, koudgeperst
2 el rode wijnazijn
4 el appelsap
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Koolrabi dun schillen en dan in flinterdunne plakjes snijden.
Een plakje koolrabi met ham beleggen, met een ander plakje koolrabi bedekken, halveren, naar binnen vouwen en op een mooie schaal rondom opdienen.
Met een beetje peper uit de molen kruiden.
De veldsalade goed wassen, drogen en in het midden van de schaal als een boeket opdienen.
Radijsjes wassen, in plakjes snijden en over de veldsalade verdelen.
Mosterd met honing, olijfolie, rode wijnazijn en appelsap vermengen en met zout en peper kruiden.
De marinade over de veldsalade druppelen.
Tuinkers afsnijden en over de carpaccio strooien.

Serveertip

Lekker met uienbroodjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hermien_kg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten