Stamppot raapsteeltjes
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-03-2010
Ingrediënten 2 personen
1/2 kleine ui3 champignons
1/4 rode paprika
1 tl. bakmargarine
1 tl. gemengde kruiden diepvries
50 gr. 20+ Leidse kaas
1 pakje aardappelpuree (3 porties)
magere melk
150-200 gr. raapsteeltjes.
Bereidingswijze
Het uitje snipperen, de champignons in plakjes snijden, de paprika snipperen en in de bakmargarine 3 min. bakken. De kruiden erdoor scheppen. De kaas in blokjes snijden. Puree uit een pakje afwegen en van de helft volgens de beschrijving aardappelpuree maken met voldoende magere melk. Geen vet toevoegen, maar het ui-mengsel erdoor scheppen. De raapsteeltjes wassen, 3 cm. van de stengels snijden en de rest klein snijden.
De raapsteeltes op de puree scheppen en al omscheppend doorwarmen. Tot slot de kaasblokjes erdoor scheppen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties