Verse pasta met gamba`s roomsaus en veldsla

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2010

Heerlijke zelfgemaakte pasta met gambas in een lekkere roomsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het Pastadeeg:

400 gram durum tarwe
4 eieren
scheut olijfolie
zout


Voor de Saus:

1 kilo ongepelde gambas (30/40)
olijfolie
goedkope cognac
droge witte wijn
klein rood pepertje
beetje verse tijm
1 tomaat
pot visfond
2 sjalotjes
2 teentje knoflook
2 dl room
zout
evt peper

Voor de garnering:

Veldsla
parmasan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pastamachine

Voorbereiding

Maak de pasta via dit recept (http://www.druppels.nl/2006/07/01/zelf-pasta-maken/)
dan krijg je het beste resultaat.
Pel de gambas (bewaar de schilletjes) en verwijder het darmkanaal.

Bereidingswijze

Zorg dat de pasta klaar is om de pan in te gaan. Meng de gepelde gambas met een klein beetje olijfolie, peper, zout en 1 gesnipperde knoflookteen en zet dit in de koelkast om te marineren.
Zet een pan op het vuur met een lekker laag olijfolie erin en laat dit flink heet worden tot het walmt. Gooi hierin de gamba schilletjes en roer deze om totdat deze allemaal roze zijn. Voeg de gesnipperde sjalot, gesnipperde knoflookteen, fijngesneden pepertje, tijm en de in blokjes gesneden tomaat toe en roer alles goed door elkaar. Blus dit alles af met een scheut cognac en laat dit op hoog vuur lekker sissen. Blus verder af met een flinke scheut witte wijn. Vul de pan verder met de visfond en evt wat water totdat de schilletjes net onder staan. Laat dit met de deksel op een klein kiertje een half uurtje zachtjes koken. Zeef dit door een fijne zeef of een schone natte theedoek zodat je alleen de bouillon overhoud.
Zet een pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de gambas op hoog vuur totdat deze bijna gaar zijn. Haal deze uit de pan vandaan en hou deze warm. Blus de hete pan af met de bouillon en roer het aanbaksel los. Kook de bouillon in tot ongeveer de helft a 2/3. Voeg de room toe en kook weer in tot de saus dikker begint te worden (houten lepel in de saus steken en eruit halen, met je vinger dwars een streep over de lepel trekken, als de saus niet doorloopt is deze goed). Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta gaar. Schep de pasta door te roomsaus heen en voeg de gambas weer toe. Verwarm alles even kort maar goed door.
Erg lekker met blaadjes veldsla erdoorheen en wat geraspte parmasan erover

Serveertip

Serveren in een mooi diep bord met de veldsla en de geraspte parmasan.
Lekker met wat italiaans brood erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten