1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gemberkip met honing

Gemberkip met honing

Door: planco

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2010

Ingrediënten 4 personen


400 g. kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
50 g. fijngesneden verse gember
5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
10 champignons in plakjes gesneden
versgemalen zwarte peper en zout


Verder heb je nodig


Wok

Gemberkip met honing
Gemberkip met honing

Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart. Bak vervolgens de kip in de olie op een hoog vuur om en om goudbruin en gaar. Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken.

Bereidingswijze

Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout

Serveertip

Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top