Gemberkip met honing

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2010
  • Gemberkip met honing

    Gemberkip met honing

    Gemberkip met honing

Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g. kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 ui in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
50 g. fijngesneden verse gember
5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
10 champignons in plakjes gesneden
versgemalen zwarte peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart. Bak vervolgens de kip in de olie op een hoog vuur om en om goudbruin en gaar. Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken.

Bereidingswijze

Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout

Serveertip

Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 23-03-2010

Hoi Dirk. Neem het mee bedankt. Lijkt me lekker. Groetjes Micky

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten